Carnavalsvereniging De Tomaat

Carnavalsvereniging De Tomaat

De Tomaat organiseert carnavalsfeesten op het Thomas a Kempis. Dat is een traditie sinds het schooljaar 1959-1960, dus al ruim 50 jaar! De carnavalsvereniging organiseert alle schoolfeesten en rond de kerst een spetterend en stijlvol gala.

De selectie

Je kunt bij De Tomaat vanaf de 3e klas. Aan het begin van het schooljaar houdt De Tomaat de zogenoemde “Tomatenoogst”. Dan zoekt ze leerlingen die geschikt zijn voor De Tomaat. Elk jaar worden er uit de examenklassen bovendien een prins en prinses gekozen. Zij vertegenwoordigen De Tomaat.

Dinnershow

Elk jaar houdt De Tomaat een dinnershow. Daarin laat ze aan alle ouders, leraren en aan de opv (oud-prinsen en -prinsessen) zien wat De Tomaat allemaal doet. Bijvoorbeeld de dansen die leerlingen tijdens eerdere schoolfeesten hebben opgevoerd. Zo kan iedereen de carnavalssfeer meeproeven.

Carnaval

In november, rond de elfde van de elfde, vormt de opening van het carnavalsseizoen een belangrijke reden voor een goed schoolfeest. Tijdens het carnaval (meestal in februari) is er ook nog een megafeest.

Optocht

Tijdens carnaval loopt De Tomaat met een zelfgebouwde kar mee in de optocht. Op de klusavonden wordt hard gewerkt aan van alles. Bijvoorbeeld aan de kar of aan de kleding voor de optocht of een feest.

 

Thomas a Kempis

© Arentheem College - Cookies en privacy statement