We zijn een UNESCO-school. Dat betekent dat onze wereld niet ophoudt bij de muren van de school, maar dat we verder kijken. We werken duurzaam en hebben aandacht voor cultuur, gezondheid en milieu.

Die thema’s hebben we onder meer verwerkt in Wereldvakken. Je kunt kiezen uit Science, Sport, Digi-Media en Theater. Voor deze vakken ga je ook de buitenwereld in. Op excursie, naar een voorstelling of naar de natuur.

Eco-Schools

Als UNESCO-school zijn we ook veel bezig met duurzaamheid. We zijn een Eco-School. Dat betekent dat we ons bezig houden met milieu, afval, mobiliteit, energie of een van de andere thema’s. Een speciale commissie met leerlingen doet dit. Maar ook in lessen en projecten besteden we aandacht hieraan. We zijn op weg om de Groene Vlag te halen. De Zilveren Vlag hebben we al binnen. In 2017 verwachten we de Groene Vlag. Want na zilver komt deze keer geen goud ... maar groen!

Gezonde school

Wij zijn een gezonde school. We hebben extra aandacht voor bewegen en sport. Op ons gezonde schoolplein wordt natuurlijk niet gerookt. Onze kantine heeft een ruim aanbod van gezonde producten. Gefrituurde etenswaren en energydrinks worden niet verkocht. Broodjes worden vers en gezond klaargemaakt. De presentatie is aantrekkelijk voor gezonde producten. Snoep en chips willen we ontmoedigen. En we maken onze leerlingen ervan bewust wat ze eten. Een keer iets minder gezonds mag, als je maar voldoende beweegt.