Op onze school word je wereldwijs. Je krijgt een degelijke basis én extra vakken. We besteden dagelijks aandacht aan rekenen en taal. Want voor iedereen geldt: alleen door te blijven oefenen, ben je straks goed voorbereid op je examens.

Omdat we een wereldschool zijn, gaan we ook verder dan de basis. Je volgt bij ons in de onderbouw daarom altijd een extra vak: een wereldvak. Dit volg je 2 jaar lang 2 uur per week. Voordat je kiest maak je eerst met alle wereldvakken kennis.

Je kunt kiezen uit:

  • Sciencewereld: hier draait het om techniek. Waar mogelijk leren we je ook hoe je met techniek een duurzame wereld maakt.
  • Sport & Gezondheidwereld: voor de liefhebbers van sport. Want je maakt kennis met verschillende andere sporten. Maar je leert ook veel over gezondheid en voeding. Verder doe je hier aan EHBO.
  • Digi-Mediawereld: hier leer je werken met de communicatiemiddelen van de 21e eeuw. Je maakt filmpjes, je leert hoe je foto’s kunt bewerken. Digi-Media kent ook de kant van de journalistiek.
  • Theaterwereld: dans, muziek, toneel, decors en kleding. Daar draait het om in het theater. Je maakt met alles kennis. Maar bij de voorstelling doe je natuurlijk dat waar jij goed in bent.

Voor al deze vakken ga je ook de buitenwereld in. Op excursie, naar een voorstelling of naar de natuur.

Taal en rekenen

Taal en rekenen zijn belangrijke onderdelen. In rekenen krijg je zelfs apart les. Je moet immers straks de verplichte rekentoets doen. Taal heb je voor alle vakken nodig. Zelfs voor wiskunde. We besteden er dan ook veel aandacht aan. Bij veel vakken moet je lezen en wordt er je woordenschat gewerkt. Ook krijgen alle leerlingen een pasje van de bibliotheek Veluwezoom in Velp. Die zit aan de overkant van ons schoolplein in het gebouw van ROC A12. Je loopt er elke dag langs als je je fiets in de stalling gezet hebt.