Arentheem College
Titus Brandsma
Open dag, minilessen en informatieavondBen jij op zoek naar een school voor mavo, havo of atheneum? Of wil je meer weten over de...
Lees verder
Krijg jij in 2015 een AAPje?Heb jij  een bijzondere prestatie geleverd?  Misschien krijg jij op 9 april 2015 dan wel een...
Lees verder
Een nieuwe verblijfplekHet buitenterrein tussen onze school en ROC A12 gaat aangepakt worden. Maandag 16 februari...
Lees verder

Kennismaken

Ben jij op zoek naar een school voor mavoplus, havo of atheneum? Of wil je meer weten over de Wereldklas? We ontmoeten je graag op een scholenmarkt en op onze open dagen, informatieavonden en minilessen.

scholenmarkten
De scholenmarkten in Arnhem en omgeving zijn in november - januari. Ze zijn alleen voor ouders / verzorgers. Op één avond kunnen ouders/verzorgers kennis maken met verschillende scholen. Je ouders worden via de de basisschool uitgenodigd.
Overzicht scholenmarkten in 2014/2015.

open dagen
Begin februari organiseren we onze open dagen. Rond de herfstvakantie krijg je van je basisschool de Schoolkeuzegids, daarin staan de precieze data. Verder kun je rond die tijd spandoeken bij onze school zien staan en reclameborden op de weg. Ook in de krant zetten we advertenties, let er maar eens op.
Open dag voor ouders én leerlingen in 2014 / 2015:
op vrijdag 6 februari 2015 van 19.00 tot 21.00 uur en
op zaterdag 7 februari 2015 van 11.00 tot 13.00 uur

informatieavonden en minilessen
Ook organiseren we minilessen (voor leerlingen van groep 8) en informatieavonden (voor de ouders). In een miniles kun je alvast meemaken hoe het is om bij ons in de schoolbanken te zitten. De informatieavonden bieden alle ruimte voor de laatste vragen.
Informatieavonden en minilessen in 2014 / 2015:
minilessen mavo 17 december 2014 van 19.00 tot 21.00 uur
minilessen mavo / havo / atheneum 4 maart 2015 van 19.00 tot 21.00 uur
informatieavond 4 maart 2015 en 17 maart 2015 van 19.00 tot 21.00 uur

Voor de minilessen is het nodig om je aan te melden.
Aanmelden voor de minilessen kan:
• via je basisschool
• op de open dag
• of in een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld in je e-mailtje:
1. je naam
2. je volledige adres
3. je telefoonnummer
4. de naam van je basisschool

aanmelden
Als je jouw schoolkeuze gemaakt hebt, kun jij je hier aanmelden
Als je aanmelding voor 15 maart bij ons binnen is en voldoet aan de toelatingseisen, dan word je bij ons gegarandeerd geplaatst. Aanmeldingen na 15 maart zijn ook welkom, maar kunnen alleen in behandeling worden genomen als op dat moment de klassen voor het komende schooljaar nog niet vol zijn.

hoe ver is het eigenlijk naar Titus Brandsma?
Velp lijkt als je in Arnhem, Rheden, Huissen of Westervoort zo ver weg. Maar is dat het wel? We hebben een groot aantal routes voor je uitgerekend. De meeste routes zijn met de fiets maximaal een half uur! Vanuit de Schuytgraaf is het met de trein en te voet zelfs maar 34 minuten. En de snelste verbinding? Vanuit Dieren en Giesbeek! Slechts 15 en 17 minuten.

Als je iets doorloopt of wat harder fietst, ben je er nog zelf eerder. Kijk hier naar de routes.

groep 8, en dan ... ?

Een video over het kiezen van jouw school, gemaakt door de Schoolkeuzegids:


 


Nieuw op school?

Voor het eerst naar een nieuwe school. Dat is natuurlijk best even spannend. Dat begrijpen we heel goed. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere leerlingen op onze school?


Fien van Weersel, brugklas

"Ik kende niemand op Titus Brandsma, en toch wilde ik ernaar toe. Dat leek me juist leuk. De school zag er gezellig uit en er hing een fijne sfeer op de open dag. Het is ook echt leuk: de kinderen en de leerkrachten zijn heel aardig. Je maakt snel vrienden. Hard werken is het wel, met veel huiswerk. Ik doe een deel van mijn huiswerk in de studiezaal. Dat is ingeroosterd in ons rooster. Wel fijn, want het scheelt thuis in het huiswerk maken. Er is veel ruimte om te werken. Dat is fijn."

 

Puck Teunissen, Wereldklas
"Ik ben 13 en was nog niet helemaal klaar voor de eerste brugklas. Dat komt ook doordat ik dyslectisch ben en mijn zelfvertrouwen nog wel iets beter kon. Ik heb het super naar mijn zin in de Wereldklas. Je kunt er jezelf zijn en je leert er heel veel. Je krijgt meer tijd voor alles, dat is fijn. Straks komen de Cito-toetsen, ik ben benieuwd wat eruit komt. Als het lukt, wil ik erg graag in de eerste brugklas op Titus Brandsma blijven."


Een goed begin ...

Omdat wij weten dat de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs erg groot is, geven wij je op onze school de tijd om daar rustig aan te wennen. Deze tijd noemen wij de introductie. Dit duurt tot aan de herfstvakantie. In deze periode krijg je onder meer studielessen, die worden gebruikt om je te helpen met je huiswerk.

In de eerste weken leren we leerlingen ook te werken met hun netbook/minilaptop. Elke leerling die bij ons in de eerste brugklas begint, werkt hier dagelijks mee. Maar in de begintijd leren we vooral hoe je bestanden goed bewaart en archiveert. Maar ook hoe je er zorgvuldig mee omgaat.


Veilig

We zijn, met maximaal 600 leerlingen, een kleine overzichtelijke school. We kennen elkaar hier op school en dat is veilig. We zorgen voor een betere aansluiting op de basisschool. Zo heb je in het eerste brugklasjaar je eigen klaslokaal. De pauzes voor de onderbouw en de bovenbouw zijn gescheiden.

Lockers en bewaking maken onze school niet veilig. Dat doen wij samen!

Tips voor de eerste schooldag!

  1. Ga de avond voor je eerste schooldag vroeg naar bed. Je zal veel nieuwe indrukken krijgen en dat kost energie.
  2. Pak voor het slapen je rugtas in. Dat scheelt de volgende morgen veel stress.
  3. Neem ’s ochtends altijd een ontbijt, haast of geen haast.
  4. Zorg voor een fiets met opgepompte banden, anders wordt het een lange weg en sta je meteen bekend als de ‘te-laat-komer’ van de klas.
  5. Misschien ken je iemand die met je meefietst? Wel zo gezellig en dan kan diegene je meteen een beetje wegwijs maken in het nieuwe schoolgebouw.
  6. Blijf jezelf. Ben jij toevallig de enige met een roodgeverfde hanenkam? Wat maakt het uit! Durf anders te zijn. Anders wordt het een saaie bedoening.
  7. Is er iets dat je kwijt moet? Vertel het je mentor. Iedere klas heeft er een. Bij deze persoon kan je terecht met vragen en problemen.
  8. Zie dag één als kennismakingsdag, je gaat niet meteen stapels huiswerk opkrijgen. Ga eens in de kantine zitten, koop iets lekkers. Geniet van je eerste dag!