International Business College @The Hunting Lodge Intranet

Afgelopen donderdag 3 november was de IBC-klas weer van harte welkom bij The Hunting Lodge in Roozendaal >>

Mevrouw Bogers en Helena Brinkert zorgden weer voor een warm welkom aan onze leerlingen, die zich uitgesloofd hadden en er uitzagen om door een ringetje te halen! Helena volgt de opleiding "Zelfstandig werkend vakvrouw niveau drie" aan de vakschool Wageningen. Ze heeft ons de hele ochtend begeleid, een belangrijke rol op de achtergrond, die zeer professioneel werd uitgevoerd. In de Hunting Club werd koffie en thee geserveerd en vertelde mevrouw Bogers over het avontuur dat ze samen met haar man (kok van het restaurant) is aangegaan door The Hunting Lodge over te nemen.

 

De leerlingen stelden goede vragen aan deze jonge onderneemster waardoor we nog meer te weten kwamen. Daarna kwamen alle regels met betrekking tot etiquette aan bod, vanaf dat je een restaurant binnen komt, totdat je je de jas " laat aantrekken". Onze leerlingen konden al veel aanvullen, maar we hebben ook nieuwe dingen geleerd. Tijdens de rondleiding over het terrein en door het gebouw werd gelijk de regel: lady's first behalve op de trap goed toegepast. In de muziekkoepel werden groepsfoto's genomen, net als op een echte bruiloft: eerst allemaal, daarna alleen de jongens, alleen de meisjes, per bedrijfje of individueel. Dit allemaal omgeven door prachtige herfstkleuren en uitzicht op Kasteel Rosendael.

De keukengarde had inmiddels verschillende amuses bereid voor ons. Met name het gefrituurde balletje met eendenborst viel in de smaak. Keurig vervangen door een balletje geitenkaas voor degenen die geen vlees eten. De parfait van mandarijn was een echte smaaksensatie die echter niet iedereen kon waarderen. In een fragment uit "Hoe heurt het eigenlijk" liet Jort Kelder ons zien dat het decorum echt een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels is, dus dat het in China heel anders werkt dan in Nederland. Mevrouw Bogers stelde ons gerust dat gasten uit het buitenland zich grotendeels aanpassen aan de beleefdheidsvorm van het land waar ze zijn, dus boeren en jezelf knock-out drinken hoeft niet per sé als je gasten uit China ontvangt... Hierna hielp Helena ons weer in onze jassen en terwijl zij met opruimen begonnen fietsten wij met z'n allen terug naar school voor de rest van de IBC-dag. De begeleidende docenten kijken uit naar andere bezoekjes aan en van andere ondernemers, want deze leerlingen weten hoe ze voor de dag moeten komen!