Arentheem College
Thomas a Kempis
Foto's diploma-uitreikingDe foto's die gemaakt zijn tijdens de diploma-uitreiking zijn terug te vinden op Intranet. 
Ondernemende leerlingen op het Thomas a KempisZeven maanden lang hebben 14 havo 4-leerlingen van het International Business College (IBC)...
Lees verder
Resultaten finale Olympic MovesVrijdag 5 juni deden er vier teams van Thomas mee aan de finales van de Olympic Moves in...
Lees verder

Thomas a Kempis: leren met ambitie!

Onze school is een plek waar leerlingen kunnen leren en groter groeien in een veilige, tolerante en respectvolle omgeving. Bij ons is - naast het cognitieve aspect - veel aandacht voor culturele, sociale en maatschappelijke activiteiten. Je gróéit op Thomas a Kempis!

Onze school is dé plek voor nieuwsgierige mensen die hard willen werken aan hun eigen succes. Bij ons volg je onderwijs op een ondernemende manier. De kwaliteit van onze lessen is hoog. Je werkt samen met de docenten aan je kennis, je inzicht en je zelfvertrouwen. De sfeer op onze school is positief: iedereen voelt zich gezien en gekend. Je kunt bij ons terecht voor havo, atheneum en gymnasium+.

Het juiste niveau
Bij ons zit je snel op het juiste niveau. Dat maakt leren spannend. We hebben geen brugklassen. In de onderbouw volg je je een breed programma waarin je je talent ontdekt. In de bovenbouw bepaal je in welke richting je verder wilt.

Topprestaties leveren
Bij ons kun je topprestaties leveren. Door een extra taal te volgen in de onderbouw, mee te doen aan een debatwedstrijd of op sportgebied mee te doen met Mission Olympic. En in de bovenbouw bieden we extra mogelijkheden voor meer inhoud aan je schooltijd door in te stappen in de cultuurstroom, de maatschappijstroom of de bètastroom.

Wie was Thomas a Kempis?

"Overal heb ik rust gezocht maar nergens heb ik die gevonden, behalve met een boekje in een hoekje" (In omnibus requiem quaesivi et nusquam inveni nisi in angulo cum libello) schijnt een uitspraak te zijn van Thomas a Kempis. We weten niet zeker of dat wel echt zo is, maar het is in ieder geval van toepassing op zijn leven.

Thomas a KempisThomas a Kempis leefde van 1380 tot 1472. Zijn ouders waren eenvoudige mensen die woonden in Kempen, een dorp in Duitsland zo’n 20 kilometer ten oosten van Venlo. Thomas werd monnik en later priester. In het klooster kopieerde hij boeken. Bekend is dat hij in ieder geval vier kopieën van de Bijbel heeft gemaakt, een enorme klus als je bedenkt dat alles met de hand werd geschreven en iedere hoofdletter ook weer apart werd versierd en ingekleurd. Er is helaas maar één van deze bijbels bewaard gebleven. Deze kun je bezichtigen in Darmstadt in Duitsland.

Zijn bekendste en beroemdste werk is echter “Over de navolging van Christus”. Tegen zijn medemonniken zei hij vaak: “Waarom zoek je rust terwijl je geboren bent om te werken?” Thomas woonde een groot gedeelte van zijn leven in Deventer en in de buurt van Zwolle. Wij zijn er trots op zijn naam te mogen dragen. Thomas a Kempis was uiteindelijk een man die het ver schopte door veel ambitie te tonen en zich in te zetten voor een wereld die hij beter wilde maken. Hij leidde een rustig leven en stierf op 92-jarige leeftijd in Zwolle. Zijn gebeente bevindt zich in een schrijn in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw-ten Hemelopneming in het centrum van Zwolle.